ארומתרפיה, רפואה משלימה
  חיפוש באתר:
כדי למצוא מידע באתר יש לכתוב בתיבת החיפוש מילה או צירוף מילים. אם לא הצלחתם למצוא בניסיון הראשון, כדאי לנסות שוב מילה מתוך הצירוף המבוקש או צירוף מילים אחר (עם או בלי ה' הידיעה, וכו').

ארומתרפיה, רפואה משלימה
שמני בסיס, ארומתרפיה

שמני הבסיס של שלוס

שמנים ומוצרים >>> שמני בסיס

שמני-בסיס

פרט לשימושם כבסיס לתכשיר טיפולי שמורכב משמנים אתריים, לחלק משמני הבסיס יש תכונות נוספות העומדות בפני-עצמן.

לפירוט ראו בהמשך העמוד.
כל הכתוב אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי. האחרויות על השימוש במידע זה היא בידי המשתמש.
לקריאה על מעלותיו הרבות של שמן ההמפ, לחצו כאן! שמן המפ
לקריאה על תכונותיו ומעלותיו של שמן הבורג', לחצו כאן שמן זיפן (בורג')
 
מהשמנים הנפוצים ביותר בשימוש לארומתרפיה. שמן חסר צבע, ריח ומרקמו קל ועדין. הוא מתאים לטיפול בעור ולשיקומו. מתאים לטיפול בעור סדוק יבש ומוזנח.

שמן שקדים
שמן בעל מרקם עשיר וריח אופייני. עשיר בויטמין קומפלקס ומינרלים כסידן, מגנזיום וזרחן. עשיר בפרוטאין צמחי ובליתיום. השמן מסייע לשחרר פסולת ורעלים דרך דרכי השתן, מסייע בהפחתת רמת הטריגלצרידים בדם.  בארומתרפיה השמן מתאים לטיפול בעור מגורה ואדמומי, כבסיס לטיפול בכאבים ראומטיים ומשמש כמסנן לקרני UV וזאת, ללא תוספת של שמנים אתריים. שמן סומסום
שמן המכיל ויטמין E ולכן הוא משמש כאנטיאוקסידנט. מגן על העור מפני אור, חום ומונע חימצון. מעכב את תהליך בלות העור הנגרמת מנזקי שמש, בארומתרפיה מסייע בסימני מתיחה, משפר את מחזור הדם ועוזר לשקם ולטפל בנגעי ונזקי עור. שמן נבט-חיטה
שמן צמחי רווי שמתגבש בטמפ' 20 +-, בעל מרקם די מוצק ומשמש תחליף לפרפין. הוא מגן על העור, עוזר לנקותו ולהסיר שומן ותאים מתים משטח העור. יעיל ומומלץ כשמן הגנה לפני רחצה בים. מהווה מרכיב חיוני בתעשיית הגלידה

שמן קוקוס
שמן צמחי רווי בעל מרקם מוצק וגבשושי. שמן דקל עשיר בויטמין A, המגרה חידוש רקמות ועוזר לשקם עור עייף, פגוע ומוזנח. מסייע לשיקום כפות ידיים ורגליים סדוקות לחולים במחלת הסכרת וכלי דם, בשילוב של שמנים אתריים. עשוי להשאיר תחושה של מתיחה על שטח העור. מומלץ לטיגון

שמן דקל
שמן רב בלתי רווי, בעל ריח אופייני. מכיל ויטמין , B קומפלקס, D ו-E. מתאים לאנשים רגישים, בהירים ומבוגרים הסובלים מתופעות לוואי של תרופות הגורמות ליובש גם על שטח העור.


שמן חמניות
שמן חד בלתי רווי, בעל מרקם עדין. עשיר בחומצה שומנית פלמיטולאית C16:1 חומצה זו נמצאת גם בסבום של בני האדם, על כן שמן זה מומלץ לטיפול בתינוקות ואנשים מבוגרים. השמן עשיר בויטמין A, ושומר על הלחות הטבעית, בנוסף מסייע להגמשת העור בתהליך שיקום נזקים של קרני השמש. מסייע להורדת ה-LDL, משמש כלקסטיב קל. שמן מקדמיה
שמן בעל מרקם דק וקל מאד. מיועד לעור דק, עדין, לטיפול בגירויים, דלקות עור, פטריות וזיהומים. טוב לשיקום כויות.


שמן סטלריה

שמן פשתן מכיל מעל 55% חומצה שומנית – אומגה 3, שהיא חומצת שומן בלתי רוויה, אומגה 6 – 15%, אומגה 9 – 18%.  לשמן תכונות ספיחה, מושך אליו פסולת מהעור. השמן מטפל בפצעים וזיהומים על שטח העור ומעולה בטיפול באקנה. עוזר לשחרר את מערכת העיכול מרעלים, שומנים בדם, לטיפול בסכרת, דלקת ריאות, אבני מרה, מסייע בתהליך שיקום מכויות. אסור לטיגון. אסור לצרוך יותר מ-50 גר' ליום!!

יש לשמור בקירור לאחר הפתיחה.
שמן
זרעי-פשתן
שמן ייחודי, מפני שאינו שמן אלא שעווה צמחית נוזלית במרקם שומני. השמן מעקב התאיידות ושומר על הלחות הטבעית של העור. שמן יציב שאינו מתחמצן. מונע התחמצנות ואינו זקוק לתוספת כימיקלים לשימור. טוב לכל סוגי העור. מומלץ לשימוש: 5-10 אחוז שמן חוחובה לתערובת שמנים. עלול לגרום לרגישות כסולן.

שמן חוחובה
שמן עשיר בחומצות שומן בלתי רוויות, אומגה 6 וחומצה גמא לנולאית GLA. השמן מסייע למניעת קרישת דם, להורדת לחץ דם גבוה, ולהורדת כולסטרול, השמן מאזן רמת הורמונים (כפיטו הורמון) כאסטרוגן, פרוגסטרון ופרולקטין, ממתן התפרצויות זעם, מקל על תסמונת קדם ויסתית PMS "RTL". שמן נר הלילה משמש כאנטיאוקסידנט, אנטי דלקתי וטוב לטיפול באקזמות. משפר את איכות החיים אצל נשים בגיל המעבר. שמן
נר-הלילה

אנטי אוקסידנט, מונע התפשטות של רדיקלים חופשיים. משפר את זרימת הדם, מגמיש ומשקם כלי דם, עוזר לשקם רקמות, לריפוי פצעים, לטיפול בנגעי עור, בסדקים בעור ולריפוי כויות וכיבי עור.

E ויטמין

שמן בעל מרקם מוצק, מיוצר מאגוז השיאה שמקורו באפריקה. השמן שומר על הלחות הטבעית של העור, מרכך ומגמיש אותו. עוזר לטפל בפצעים, זיהומים, ונגעי עור כגון אקזמה, פסוריאזיס ועור סדוק. השמן מגן על העור מנזקי אקלים, מזרז איחוי וריפוי פצעים ונגעי עור. מיועד להגן על עור התינוק באיזור החיתול.

חמאת שיאה

שמן בעל מירקם כבד, מכיל חומצות שומן בלתי רוויות בעיקר חומצה אולאית וחומצה לינולאית, חומצות שומן שמסייעות לפרק הצטברות של שומן רווי בדם.
השמן מהווה מרכיב חשוב בתזונה, נפוץ מאד באגן הים התיכון. השמן עוזר לפעולת מעיים תקינה, ומחזק את הרמה החיסונית של הגוף. השימוש בשמן טוב לטיפול באקזמות, פטריות ונגעי עור.

שמן זית

שמן מיוחד מאד המגיע ממדגסקר. לטיפול בנגעי עור קשים, כויות, כויות שמש, דלקות, אקזמה, הרפס, פסוריאזיס, בעיות כלי דם ומצבים אלרגניים.



אינופילום קלופילום

שמן עשיר בבטא קרוטן, טוב לעור יבש, מעורר חיוניות, גמישות ואלסטיות של העור. השמן משקם עור עייף ובלה. השמן מסייע לסילוק פסולת, רעלים ותאים מתים משטח העור. מתאים לטיפול בדלקות עיניים. טוניק, מעדן צלקות, מקל על עיקצוצים בעור, מקל במקרים של פסוריאזיס ואקזמה.
השמן אינו משמש כשמן בסיס בפני עצמו, אלא כתוסף מעשיר שמן צמחי אחר שהוא משתלב בו. הריכוז המומלץ לשימוש: 3% בלבד, כי השמן הינו פוטוסנסיטיבי.

שמן גזר

אין לשים שמן זה על עור סדוק, פגוע, פצוע!!!
מתאים לטיפול בכאבי שרירים, כאבים ראומטיים, לחבורות כחולות, התנפחויות ולהפגת מתח בשרירים.



שמן ארניקה

שמן בעל תכונות אנטיספטיות. מתאים לשיקום העור לאחר כויות, פצעים וחבלות. לטיפול בבעיות עור שונות כגון: אקזמות, פריחות, עור סדוק, חוסר זרימת דם, היפרמיה (עור אדמומי) בעיות ורידים. יעיל לטיפול בפטריות וגינליות. השמן מבהיר את העור, מונע הצטלקויות ומגמיש את העור.

שמן קלנדולה

שמן שמכיל היפריצין. ממתן אודם וחום, שומר על צינון העור, לטיפול בהיפרמיה ובנזקי קרינה. מרגיע כאבים וטוב לטיפול בשרירים תפוסים. מחזיר צבע לעור חיוור. לשימוש בריכוז של עד 3%.

שמן היפריקום

חזרה למעלה


עמודים נוספים הקשורים לנושא: רשימת שמנים אתרים   החנות שלנו   דף הבית
עיסוי לנשים - האתר של יהודית מורי, קוסמטיקאית רפואית ומטפלת המשתמשת במוצרי י.ד. שלוס




שמן שקדים





שמן קוקוס






שמן סטלריה







פרח נר-הלילה









שמן גזר







שמן ארניקה
 
           
לדף הפתיחה-to Enter Page to English site